Als u Diabetes heeft dan hebben uw voeten extra verzorging nodig. Bij Diabetes is een slechte toevoer naar uw benen en voeten een veel voorkomend probleem. En juist door die verslechterde bloedtoevoer genezen wondjes aan uw voeten minder goed. 

Een ander gevolg van Diabetes is uitval van zenuwen in de voeten. Door beschadiging van zenuwen kan het gevoel in uw voeten verminderen  of zelfs geheel verdwijnen. Hierdoor voelt u minder snel pijn, waardoor sneller blaren en wondjes ontstaan. Ook deze blaren en wondjes herstellen minder snel en kunnen zorgen voor infectie. U merkt vaak pas later als er veranderingen in uw voeten zijn ontstaan, zoals overmatige eeltvorming. Door een regelmatig bezoek aan de pedicure kunt u dit soort situaties voorkomen. 

Ook de huid van uw voeten veranderd door Diabetes. Uw huid kan erg droog worden, gaan schilferen en kloven gaan vertonen. Met de juiste behandeling kan dit proces verholpen danwel voorkomen worden. 

Andere oorzaken van Diabetes zijn:

- gevoeliger voor infecties en kalknagels

- sneller vergroeiing van de voeten, standverandering van de voet.

Als u Diabetes patient bent en u herkent de bovenstaande problemen. Belt u ons gerust voor een afspraak. Wij hebben veel ervaring met diabetische voeten. Ook als u de bovenstaande complicaties voor wilt zijn, dan helpen wij u graag om uw voeten goed en vakkundig te verzorgen.