Uw voeten gaan al een tijdje mee en zijn misschien niet meer zo soepel als vroeger. Kies voor uw eigen gezondheid en veiligheid en koop alleen nog degelijk, goed passende schoenen. Wij beseffen vaak niet hoe belangrijk onze voeten voor ons zijn. En als het op verzorgen aan komt dan vergeten wij vaak onze voeten. Terwijl onze voeten ons overal naar toe brengen. Naast een goede verzorging van onze voeten zijn goede schoenen ook een must.
Wij geven u daarom graag een aantal tips waar u rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van nieuwe schoenen. 
 
- Koop uw schoenen in de loop van de dag. Gedurende de dag vormt zich vaak oedeemvorming (vochtophoping) in de voeten, waardoor uw voeten kunnen opzetten. 
- Laat uw voeten in de breedte en lengte opmeten voordat u schoenen gaat kopen. In een gerenomeerde schoenspeciaalzaak kunt u hiervoor prima terecht. Zij meten aan de hand van uw voeten de plekker waar extra ondersteuning nodig is, zodat vooral ongewenst schuiven in de schoen voorkomen kan worden. 
- Koop geen schoenen met harde randen, stikstels of naden. Deze geven onnodige drukplekken op uw voeten.
- Als u vergroeiingen heeft aan uw voeten, informeer dan bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor op maat gemaakte schoenen door een orthopedisch schoenmaker.